Events, Past and Future

Confirmed events: where you can find us

18 May 2018 Antwerpen: WOWfood @ De Beek

Logo - de Beek6wowfood@De beek

EN BELOW
—————————————————————————————-
Elke maand organiseert Wowfood i.s.m. de Beek een opruimactie. Een opruimactie waarbij al het niet gebruikt voedsel samen gegooid wordt en we op zoek gaan naar creatieve manieren om er een heerlijk gerecht van te maken.
Benieuwd om te komen proeven of om zelf deel te nemen aan dit event? Stuur dan een mail naar wowrfoodinfo@gmail.com.
– Damage € 10,00 voor een twee gangen menu.
– Damage control: krijg € 5,00 korting door in je koelkast of provisiekast rond te snuiven en overschotten mee te nemen die je niet meer nodig hebt (min 0.5 kg).
NL BOVEN
—————————————————————————————
Every month Wowfood, in collaboration with De Beek, organises a clean up action where we put all the food that has not been used together and create wonderful dishes.
Are you curious to come and taste or join in the cooking let us know by sending a mail to wowfoodinfo@gmail.com.
– Damage € 10,00 for a 2 course meal.
– Damage control: € 5,00 discount if you bring left overs from your home (min 0.5 kg)

 Past events: Where you last saw us (or missed us)

20 April 2018 Antwerpen: WOWfood @ De Beek + Pad en Stoel

Logo - de Beek                             Pad en stoel - logo

 

Wowfood gaat de uitdaging aan om samen met Pad en Stoel en De Beek een overheerlijke drie gangen menu klaar te maken. Hiervoor combineren we voedseloverschotten van de buurt met oesterzwammen en shiitake gekweekt door Pad en Stoel.

Kom zeker langs om zowel de innerlijke als de intellectuele mens te versterken!

Tijdens deze avond wordt ook informatie gegeven over de oogstaandelen/ abonnementen en de werking van ons startend biologisch bedrijf in een garage in Deurne.

Als je al overtuigd bent, check dan eens de beloningen die we voorzien voor de mensen die ons steunen op https://www.growfunding.be/nl/antwerpen/padenstoel

Een avond in geest van het weekend met een goed glas wijn.

samen koken vanf 17u00
samen eten 19u00
Presentatie Pad en Stoel 20u00
maaltijd :€10
reserveren : wowfoodinfo@gmail.com


 

25 Februari 2018 Antwerpen: WOWfood @ De Beek

Logo - de Beek

29 Januarie 2018 Antwerpen: WOWfood in de Beek (Passepartout)

Dit weekend zijn Gaëtan en Rubis de resident cooks aan het fornuis in De Beek!
Het event van de avond heet Passepartout.

Wat houd dit in? Voor € 10 voorzien wij samen met De Beek een (minimum) 2 gangen menu, volledig veggi en met lokale producten.

Waar en wanneer is dit? Van Diepenbeeckstraat 22, 2018 Antwerpen, de keuken is open van 18u tot 20u.

 


 

6 oktober 2017 tem 8 oktober 2017 – Sint – Katelijne Waver : A4C – Knooppuntweekend

knooppunt

Network event together with A4C, OWW and… YOU!

Het Knooppunt is een weekend waar we organisaties die aan een duurzame toekomst
werken met elkaar willen verbinden. Het Knooppunt geeft jongeren de tools en skills om
hun ideeën te ondersteunen. Elke groep kan zijn eigen programma samenstellen of
deelnemen aan de workshop die hun project versterken.
Uiteraard wil wowfood hier aan bijdragen door niet alleen de innerlijke mens te
versterken maar ook actief mee te kijken naar manieren om een sterke community rond
een organisatie te creêren.

27 augustus 2017 – Brugge: (H)EERLIJK BRUGGE – FUTURE FOOD!

heerlijk Brugge

Taste the futur @ (H)eerlijk Brugge – Future Food!
The city of Brugge, together with Food Lab, organizes an event concerning innovative food!

Proef de toekomst in (H)eerlijk Brugge – Future Food!
Op 27 augustus 2017 laat Stad Brugge i.s.m. het Food Lab je proeven van duurzame en
innovatieve voeding in hartje Brugge !(Astridpark).

Duurzaam? Innovatief? Say no more! Wowfood zal graag van de partij zijn. Kom zeker
langs, proef onze vegetarische en veganistische gerechten, krijg tips om minder voedsel
te verspillen en ontdek op welke manier je de wereld weer dat extra beetje fijner kan
maken!

 


9 september 2017 – Brussel: Vlaamse jeugdraad – Sustainable Saturday

Sustainable saturday

Create your own impact on Sustainable Saturday, a collaboration of the Jeugdraad and UN.

Zorg zélf voor een positieve impact op onze wereld! Zaterdag 9 september organiseert
de werkgroep VN van de Vlaamse Jeugdraad een dag waarop deze duurzame ontwikkelingsdoelen centraal staan. Op Sustainble Saturday krijg je de kans om GRATIS
17 workshops te volgen die elk staan voor één van de doelstellingen.
Wowfood werkt actief mee aan meerdere duurzame ontwikkelingsdoelen. Denk maar
aan “bewust consumeren”, “climate action” en “partnerschip”. Wij zijn dan ook blij dat
we via dit iniatief ons steentje kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld.


10 september 2017 tem 16 september 2017 – Antwerpen: Vlaanderen Circulair – Bootcamp circulaire economie

Bootcamp

From cradle to cradle and more! Also with ‘recylced’ food, off course…

We bouwen aan een circulair project binnen de stadscontext en timmeren essentiële
skills bij die ondernemende jongeren zullen helpen in hun gehele loopbaan. Het is een
actiegedreven bootcamp waar er samen met generatiegenoten contact gelegd wordt met
de circulaire economie en Vlaamse voorlopers.
Wowfood wil hier door haar holistische filosofie aan deelnemen en zo ook de innerlijke
mens gaan versterken tijdens het bootcamp.

USOS & A4C (march 2017): Masterclass for Sustainable Development A4CWebsite - Masterclass Duurzame Ontwikkeling.png
The Masterclass for Sustainable Development was an exciting weekend full of:
* Insights and learning about sustainability and the Sustainable Development Goals
* Interesting speakers on corporate sustainability, food supply chains and waste
recycling systems
* Training on skills such as pitching, presenting, teamwork and business start up
* Very good networking opportunity with young people from different fields of study
and backgrounds – all interested in sustainability
* FUN!
* Creativity
We wanted to be part of this to be a practical example of how people can be creative and
innovative in the food supply chain and waste recycling systems. Furthermore it is
always a pleasure working with a mixture of young sustainability trailblazers who want
to learn, improve and take action.

—————————————————————————————————————————————–

Wowfood (April 2017): Wow! Open kitchen.

Our own experiment where we wanted to bring together people who like to cook and
people who like to eat. It was a vibrant afternoon with loads of interaction.