Volkskeuken (max. 5 kokende deelnemers)

We starten met een kort overzicht: de herkomst van de ingrediënten, de bereiding en het dagmenu. Daarna steken we samen de handen uit de mouwen om te koken voor een breder publiek. Ook aan de mensen die alleen komen eten, geven we de keuze van ingrediënten en menu mee. Op die manier willen we hen stil laten staan bij de verschillende aspecten van voedsel. 

Via onze Facebook pagina en agenda houden we je op de hoogte van beschikbaarheid en toekomstige evenementen.

dsc_0014Foodlab (max. 10 deelnemers)

Spelen met je eten, maar dan educatief verantwoord. Door te experimenteren met verschillende kookprocessen of ingrediënten begrijp je beter waarom een gerecht (mis) lukt of een ingrediënt anders kan smaken.

Via onze Facebook pagina en onze agenda houden we je op de hoogte van beschikbaarheid en toekomstige evenementen.

kitchen 1Workshops (max. 12 deelnemers)

Wij bieden 3 soorten workshops aan:

Begeleid koken aan de hand van ingrediënten
De meeste mensen vertrekken bij het koken vanuit een recept en kopen dan eventueel de ingrediënten aan die niet in de voorraadkast aanwezig zijn. Wowfood wil met deze workshops stimuleren om te vertrekken met wat men op voorraad heeft: restjes, groenten die hun smaken dreigen te verliezen etc.

Begeleid koken aan de hand van een recept
We vertrekken vanuit ingrediënten die vaak verspild worden (zoals brood en loof van groenten) of waar er een overschot van is (zoals pompoen en kolen). Deze workshop biedt verschillende mogelijkheden aan die je thuis ook kan toepassen.

Begeleid koken met focus op techniek
Via verschillende bewaartechnieken zoals fermenteren, roken of inmaken zorg je ervoor dat je product veel langer mee gaat. Deze workshop biedt verschillende mogelijkheden aan die je thuis ook kan toepassen.