Rode biet chutney


Wat heb je nodig voor 1 pot?

  • 250 gr rode biet
  • 500 gr appels
  • 1/4 rode chili peper
  • 150 gr rode ui
  • 12 gr gember
  • 250 gr kandijsuiker
  • 1/2 glas rode wijnazijn of appelazijn
  • Zout
  • (Plantaardige) boter
  • Steranijs

Bereiding

  1. Zet een grote pot water op het vuur en voeg wat zout toe
  2. Schil de rode biet en snijd ze in blokjes (ter grootte van een vingerkootje)
  3. Voeg de blokjes toe aan de pot als het water kookt
    Laat ze koken tot ze beetgaar zijn
  4. Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes (even groot als de biet)
  5. Pel en snipper de ui heel fijn
  6. Smelt een klont (plantaardige) boter in een kookpot en stoof hier de ui in
  7. Snipper de chilipeper fijn. Schil en snipper de gember. Laat ze samen met de appels stoven
  8. Doe de suiker erbij en blus het geheel met de azijn. Leg het kaneelstokje en de steranijs in de kookpot en laat op een laag vuur sudderen tot het meeste vocht verdampt is
  9. Roer af en toe om

    Bewaartip: Kook een weckpot of oude jampot uit en doe daar de afgekoelde chutney in. Zo kun je hem langer in de koelkast bewaren!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: