Apple crumble van oud brood


Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 appels
  • Oud brood (1/3 hoeveelheid van de appel in gram)
  • (plantaardige) boter
  • 8 tl suiker
  • 2 mespunt kaneel
  • 2 el neutrale olie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smelt 2 eetlepels olie in een pan, samen met 4 theelepels suiker
  3. Haal de pan van het vuur en roer goed
  4. Verbrokkel het brood en voeg het bij het suikermengsel
  5. Was/schil de appels en snijd ze in blokjes van +/- 1cm
  6. Doe de appelblokjes in een kookpot en laat ze kort stoven, samen met de neutrale olie, kaneel en 4 theelepels suiker
  7. Smeer een ovenschotel in met boter, leg de appelblokjes er in en overdek met het broodmengsel
  8. Zet de schotel 20 minuten in de oven. Serveer warm

    Serveertip: ook lekker met vanille vla of een bolletje vanille ijs!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: