Pompoensoep


Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kg pompoen
  • 400 gr selderij
  • 200 gr wortel
  • 200 gr rode linzen
  • 1 ui
  • Zout/Bouillon
  • Olie of (plantaardige) boter

Bereiding

  1. Week de rode linzen ongeveer een uur in water
  2. Was de groenten en snijd de pompoen (inclusief schil), selderij en wortel in blokjes
  3. Snipper de ui en fruit met olie/boter, peper en zout in een pan
    Voeg de selderij toe en laat dit even stoven
  4. Voeg vervolgens de pompoen en wortel toe en kruid naar smaak*
  5. Voeg de (afgegoten) linzen toe en bedek het geheel met gezouten water of bouillon**
  6. Laat de soep 30-40 minuten koken

*Smaaktip: kurkuma, kerrie en zwarte peper passen goed bij dit gerecht

**Smaaktip: Als je nog restant bouillon hebt kun je die ook toevoegen

Duurzaamheidstip: Je kunt de pompoenpitten drogen (2 dagen in een warme ruimte) en gebruiken in een ander gerecht of bewaren en de volgende keer toevoegen als je dit gerecht nog een keer maakt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: