Pasta pesto met broccoli en bloemkool


Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 400 gr pasta
  • 1 bos radijzen (inclusief loof)
  • 2 handenvol gemengde noten (bijv. walnoot en cashew)
  • 2 handenvol gemengde zaden (bijv. zonnebloempit en pijnboompit)
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Radijs, bloemkool en broccoli:
    a) Snijd de radijs zeer fijn
    b) Verwijder de roosjes van de broccoli en bloemkool en snijd deze in kleine stukjes
    c) Stoom/kook de broccoli en bloemkool tot ze beetgaar zijn
  2. Pesto:
    a) Schil en snijd de stam van de broccoli en bloemkool
    b) Snijd de stam en de resten van de bloemkool en broccoli zeer fijn
    c) Kook de bladeren van de radijs samen met de resten bloemkool en broccoli tot ze zacht zijn
    d) Mix/blend de radijsbladeren met (geroosterde) notenmengsel en/of zadenmengsel, kloflook, zout en peper
    e) Voeg voldoende olijfolie toe zodat het een smeuïg geheel wordt
  3. Kook de pasta in voldoende gezouten water
  4. Wanneer de pasta gaar is, meng deze met de pesto en de groenten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: